dilluns, 16 de maig del 2011

ICV-EUIA per una mobilitat sostenible al Maresme

PROPOSTA CONJUNTA DE LES CANDIDATURES ICV-EUIA-ENTESA DEL MARESME

Per una mobilitat sostenible al Maresme
Des dels Ajuntaments de la comarca i des del Consell Comarcal del maresme, els candidats i candidates de la coalició ICV-EUIA-Entesa ens comprometem  a:

  • Lluitar per a que no es construeixen els laterals projectats a la C-32, autopista del Maresme, en el seus trams sud i de Mataró. Els mals anomenats Ronda del maresme i Ronda de Mataró.

  • Fer totes les actuacions possibles encaminades a aconseguir la gratuïtat de l'autopista per a tots els ciutadans i ciutadanes de la nostra comarca.

  • Fomentar l'ús del transport públic, especialment del ferroviari, però també del transport col·lectiu per carretera. Millorant i ampliant la xarxa existent. I permetent una bona comunicació per transport públic entre totes les poblacions del Maresme

  • Instar a la millora dels accessos entre les diferents poblacions del maresme, i de la nostra comarca amb les comarques veïnes. En aquest sentit reivindicar una millor connexió amb les comarques de Girona i la construcció de l'enllaç ferroviari amb el Vallés Oriental (.

  • Afavorir l'ús del transport col·lectiu i la utilització racional del vehicle privat. Promoció de nous carrils Bus-Vao a l'actual autopista, reservats pel transport públic i els vehicles privats amb alta ocupació

  • Afavorir noves formes de mobilitat dins dels nostres municipis i, alhora, entre els diversos municipis de la nostra comarca. Promoure carrils-bici i rutes peatonals, senyalitzades i separades, que permetin la extensió de l'ús d'aquestes formes de la mobilitat.

  • Cercar una solució definitiva a la conversió de la carretera coneguda com a Nacional-II en una via cívica, al Sud de la comarca, sigui per traspàs de competències als ajuntaments, sigui per la redacció, per part de la Generalitat, i posterior licitació, del corresponent projecte.

  • Aquest conjunt d'actuacions han de ser coordinades, tenint continuïtat i respondre a criteris homogenis, s'han de fer comptant amb la participació de totes els administracions i agents socials implicats. Els ajuntaments i la societat civil han de ser protagonistes de les solucions a la mobilitat a la nostra comarca

Maresme, maig del 2011