dimarts, 17 de maig del 2011

Per tenir un present i un futur, més ecologia

Esteve Martínez i l’eurodiputat Raül Romeva han presentat les propostes electorals en matèria de sostenibilitat. El candidat ha recordat que ICV-EUiA ha governat aquest àmbit en els últims anys i “podem dir que som un referent en polítiques ecològiques en el conjunt de les ciutats mitjanes de Catalunya”.

Raül Romeva, Vice-president del Grup Verd Europeu, ha manifestat la seva satisfacció de poder recolzar iniciatives, com avui a Mataró, on la força d’ICV-EUiA influeix en el mapa europeu de gestió ambiental. A Europa, ha dit, les forces en ascens són les que tenen sensibilitat i valors d'esquerra verda.

L’Eurodiputat s’ha mostrat convençut que les polítiques mediambientals han de ser un tema prioritari, no només necessari sinó possible. El Vice-president ha explicat el que ha fet ICV-EUiA, i ha constatat que “podrem fer molt més” si la gent ens dona la confiança.

L’aspiració de la coalició, segons Esteve Martínez, és aconseguir “una ciutat on l'aire i l'aigua afavoreixin la nostra salut i no incrementin les despeses sanitàries innecessàries i on el soroll no ofegui la vida del carrer i ens forci a l’aïllament relacional i dels nostres habitatges”. També ha insistit que ICV-EUiA treballa i treballarà per tal que a Mataró tothom pugui gaudir d'entorns i espais públics de qualitat on estar, jugar i relacionar-se; llocs on el desplaçament es faci còmodament a peu i amb bicicleta, sense que sigui obligatori el vehicle privat com a mitjà de transport quotidià, amb la despesa personal que suposa i l'impacte negatiu en el medi ambient.

Martínez ha recordat que estem en uns moments on és del tot necessari aprofundir en les polítiques que ja ens han donat resultat (l'ús responsable de l’aigua, l'augment constant de la recollida selectiva de residus, la xarxa de distribució d’energia –Tub Verd-, la protecció de la zona agrícola, menys suroll...) i impulsar-ne de noves que tinguin un marcat caràcter ecològic. És el moment d'explorar àmpliament les possibilitats que tenen les ciutats de produir energia de forma renovable amb la implantació de cobertes de fotovoltaica, la biomassa i totes aquelles tecnologies que possibiliten ser més eficients i no utilitzar matèries primeres no renovables.