dimarts, 17 de maig del 2011

Més educació per sortir de la crisi i per la cohesió social

Les propostes electorals recollides en el programa de la coalició han estat presentades avui per l’actual regidora d’Educació, Conxita Calvo, també número dos de la candidatura encapçalada per Esteve Martínez. El programa té tres eixos prioritaris que inclouen des de l’educació i formació al llarg de la vida, els equipaments educatius de qualitat i la ciutat educadora en la seva globalitat.


Conxita Calvo ha posat èmfasi en què per fer front a la crisi ha d’haver una aposta clara per la formació al llarg de la vida i ha recordat que aquest és un compromís que ICV-EUiA ha tingut molt present, i ha actuat en conseqüència, en els anys que ha governat l’àrea d’Educació en l’Ajuntament de Mataró.
 
La candidata ha desgranat el programa que es concreten en més de 40 propostes. Algunes d’elles són: l’aposta per la formació professional, la transició al món del treball, l’èxit escolar, el lleure educatiu, la inscripció equilibrada de l’alumnat en la xarxa pública i concertada, la construcció de dos escoles bressol, la consecució que la Generalitat construeixi les escoles Marta Mata i Joan Coromines.
 
Calvo ha remarcat que “ICV-EUiA es creu que les polítiques educatives, socials, culturals són cabdals en les serveis que l’ajuntament ha de donar ja que d’això depèn que tinguem possibilitat de sortir de la crisi sense perdre en cohesió social”.