dilluns, 16 de maig del 2011

Les 5 primeres de la llista d'ICV-EUiA Mataró


D'esquerra a dreta: Conxita Calvo, Miquel Ponce, Miquel Canal, Esteve Martínez, Carol Garcia.



  1. 1. Esteve Martínez Ruiz.
Fill de Mataró, va néixer l’any 1960. Sindicalista de CCOO. Té una llarga trajectòria sindical i en diverses entitats socials. Ha estat Secretari General Secció Sindical Caixa Laietana i Secretari Organització Secció Sindical del Grup Banc Financer i d'Estalvis de Catalunya, ocupa diversos càrrecs de responsabilitat de l’àmbit financer: Agrupació d'Estalvi de Catalunya COMFIA, executiva estatal Secció Sindical Grupo Banco Financiero y de Ahorros - BANKIA. I en l’àmbit polític és membre del Consell Comarcal Vallès Oriental -Maresme de CCOO. Estudiant d'Humanitats a la UOC, la seva passió per les lletres i la humanitat en general l’ha portat a compatibilitzar les diverses responsabilitats professionals i polítiques amb aquesta formació. La seva vinculació amb el teixit social ve de lluny, ha estat responsable al Maresme de l'ONG Pau i Solidaritat de CCOO, i membre de diversos Consells: Cooperació i Solidaritat, Audiovisual, d'Administració de PUMSA, de l'IMPEM, i Patró de la Fundació TECNOCAMPUS. Membre del secretariat d’ICV.

  1. Conxita Calvo Lomero
Nascuda a la província d'Osca el 1955. És catalana des dels 3 anys. Professora de ciències a secundària per convicció. Ferma defensora que l’educació és la base fonamental per la igualtat d’oportunitats i la millora de la societat. Ha dut a terme docències en ensenyaments d'adults, i docències i direcció en ensenyaments de primària i secundària. Té estudis de Matemàtiques i de Dret. Té diverses publicacions sobre educació. Col·laboradora de l'Institut de Ciències de l'Educació de la UAB. Actualment, és la Consellera Delegada d'Educació a Mataró, essent regidora a l’Ajuntament per ICV-EUiA. Membre de l’executiva d’ICV

  1. Miquel Ponce i Mompart
Va néixer a Mataró l’any 1956. Durant els últims anys de la dictadura, junt a d’altres companys, és fundador de la Associació de Veïns dels Molins, Torner i 1 de Maig. Va ingressar al PSUC al 1973, on milità i ocupà diferents responsabilitats, posteriorment va passar al Partit dels Comunistes de Catalunya, formant part del seu Comitè Central. L’any 1987 és elegit regidor de Mataró en les llistes d’Iniciativa- PCC. Ha format part de diferents consells i patronats de la ciutat, en representació de la coalició, essent el més recent el Consell Rector del Consorci Sanitari del Maresme. És llicenciat en Dret a la UB, especialitat en Dret Civil, Dret Penal i Menors. Va estudiar Ciències Socials a Moscou (Rússia). Actualment exerceix d’Advocat a Mataró.

  1. Miquel Canal de Torres
Nascut el 1981 a Mataró. Llicenciat en Arquitectura superior per la UPC. Ha treballat d’arquitecte en despatxos professionals de Barcelona i ha desenvolupat projectes propis. Arquitecte responsable del disseny i execució d’un Centre d’acollida per a 200 menors a la regió d’Andhra Pradesh, a l’Índia. Cooperant internacional i Vicepresident de la ONG mataronina Haribala. Apassionat per la diversitat del planeta, l'esperit aventurer el va portar a rodar món, experiència que li va permetre conèixer altres realitats i accentuar la sensibilitat social envers les desigualtats i la necessitat de transformar-les. Convençut que la joventut ha de ser el motor del compromís per una societat més justa, amb plena igualtat. Creu fermament que la política pot millorar la vida de la ciutadania.

  1. Carol Garcia Cantero
Mataronina de naixement, té 32 anys. Des de ben petita i per herència familiar sempre ha estat lligada al mon polític i associatiu. Va començar col·laborant amb entitats que treballen l'educació en el lleure i esplais, també ha estat vinculada a grups de joves, l’associació de veïns del seu barri i a diverses entitats musicals. A l'actualitat és militant del Partit dels i les Comunistes de Catalunya i membre de la comissió local d'Esquerra Unida i Alternativa de Mataró. No fa encara un any que es va estrenar com a mare d'un nen, i intenta conciliar-ho amb la seva vida laboral i militant. Ha treballat per l’Associació de Veïns de Cirera, on col·labora habitualment, va ser fundadora de l’AIJ Pampayuva. Treballa activament, des d’EUiA, per la igualtat d’oportunitats de les dones.