dilluns, 16 de maig del 2011

ICV-EUiA contra els desnonaments i a favor del dret a l’habitatge


El cap de llista Esteve Martínez ha presentat les propostes sobre habitatge pels propers quatre anys. Les polítiques públiques de país en matèria del dret a l’habitatge van ser impulsades i estructurades per primera vegada amb la coalició ICV-EUiA en el govern de Catalunya i contrasta clarament amb el concepte mercantilista que tant CiU com el PSC tenen de l’habitatge. Un fet incontestable que, segons Martínez, “ens avala per proposar i defensar una millor acció en aquest camp”
 
Les polítiques presentades lliguen la creació d’ocupació mitjançant impuls de la rehabilitació, la col·laboració amb cooperatives per a la construcció d’habitatge de protecció pública i augment del parc d’habitatge de lloguer. Totes les accions tenen com a objectiu que cada persona o família trobi a Mataró  l’habitatge que necessita en cada moment de la seva vida; això és avançar en un dret de ciutadania.
 
D’altra banda, Martínez va expressar que la coalició “volem una ciutat lliure de desnonaments hipotecaris i per això l’Ajuntament estarà al costat de les persones afectades” amb el treball conjunt tant jurídic com d’atenció social.
 
En la seva intervenció el candidat d’ICV-EUiA ha denunciat la soledat amb que l’Ajuntament es troba davant de la paralització de les ajudes a la rehabilitació del govern d’Artur Mas, fet que diu “està deixant a moltes comunitat de veïns en situacions greus a l’hora de pagar les factures de l’obra de la qual ha estat aprovada la subvenció”.