diumenge, 21 d’abril del 2013

Assemblea Comarcal d'EUiA, tot un èxit!


Ahir dissabte es va realitzar l'Assemblea Comarcal d'EUiA del Maresme a la ciutat de Mataró. Durant l'assemblea va haver un profund debat sobre la situació política al Maresme i a Catalunya i com la organització encararia el proper any.


Els objectius passen per, tal com indicava en Marcos Ortega actual coordinador comarcal, "la consolidació i creixement de les assemblees existents a la majoria de municipis de la comarca i per la creació de noves assemblees als municipis on EUiA no hi és present", a nivell organitzatiu. 


A nivell polític i tal com va reflexar el debat durant la tarda, EUiA Maresme es centrarà en dos eixos, per una banda en impulsat l'activisme social de la gent d'EUiA per des del carrer, des dels moviments com les Associacions de Veiens, la PAH, el 15M, ONGs... per forçar els ajuntaments a combatre la crisi econòmica que està empobrint la gent treballadora i les capes populars; i per l'altra de construir un espai unitari amb organitzacions socials, polítiques sindicals, persones individuals molt ampli que sigui una alternativa clara a les polítiques de CiU i el PP que també estem patint al Maresme.



Finalment en Joan Josep Nuet, coordinador nacional d'EUiA i diputat al Congrés dels Diputats per Izquierda Plural (IU, ICV-EUiA, CHA), durant la seva intervenció a l'acte de cloenda destacava la necessitat "d'estar amb els moviments socials, amb els activistes, amb els sindicalistes, amb la gent que amb les bates blanques o amb les samarretes grogues s'està mobilitzant per les urgències del seu municipi o per l'escola dels seus fills". A més afegia que "cal una alternativa política, alternativa on EUiA hi som i hi serem presents" i continuava  expressant com s'hauria d'articular "és fonamental unitat de les esquerres, que l'esquerra transformadora sumi i que per tant diferents plataformes com son ICV, EUiA, el moviment de la Teresa Forcades i l'Arcadi Oliveres, però sobretot la mobilització social, aquells activistes que creuen que cal una alternativa política puguem sumar, un gran projecte, una gran Syritza Catalana que faci que a Catalunya, i fora de Catalunya, puguem impulsar un canvi de polítiques i derrotem a CiU i al PP.