dilluns, 15 d’abril del 2013

EUiA de Mataró celebra el 82è aniversari de la proclamació Segona República


EUiA de Mataró celebra el 82è aniversari de la proclamació de la Segona República. El regidor de la coalició ICV-EUiA, Esteve Martínez, ha afirmat que "volem reivindicar els valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat, precisament en un moment difícil com és l'actual, quan la crisi econòmica, les retallades i les agressions contra les classes populars fan que, ara més que mai, 82 anys després, continuem cridant ben fort Visca la República!".

El dissabte 13 d'abril, un dia abans de l'efemèride, la coalició ICV-EUiA va protagonitzar una acció directa a la plaça
de Santa Anna, on es va desplegar una bandera republicana gegant de 45 metres quadrats. Tot seguit, a la plaça de la Muralla de Mataró es va penjar també aquesta bandera.

El diumenge, 14 d'abril, EUiA ha participat a l'ofrena floral que s'ha fet, primer, al monument a les Brigades Internacionals (Cementiri dels Caputxins), i després al monument a les Víctimes del Franquisme (Avinguda Amèrica). Es tracta d'una ofrena floral conjunt amb altres entitats i partits polítics de la ciutat (hi han participat el Grup de Recerca de la Memòria Història de Mataró, CCOO, UGT, Unió de Pagesos, ERC, CUP i ICV-EUiA). Hi ha hagut diversos parlaments i uns músics han interpretat l'Himne de Riego.

Finalment Santi Serra, coordinador d'EUiA i d'altres membres d'EUiA han participat als dinar republicà que s'organitzava al centre cívic de Les Esmandies amb diversos membres del Grup de Recerca de la Memòria Història de Mataró. I a la tarda han acompanyat l'acció Enterrem la Corona que organitzava un grup de joves mataronins.