dilluns, 4 d’abril del 2011

ICV-EUiA pressiona al Parlament, per a millorar el servei de Pediatria al CAP de la Gatassa

El grup parlamentari d’ICV-EUiA, a instàncies del parlamentari mataroní, Salvador Milà, ha presentat al Parlament de Catalunya una Proposta de Resolució demanant que es destini un nou pediatra a l’Àrea Bàsica de Salut Mataró 6 (Cerdanyola) i que es garanteixi el servei de Pediatria a uns horaris que permetin la conciliació familiar-laboral, majoritàriament, que s’asseguri el servei a les tardes.

La proposta és la següent:

“A l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Mataró 6 , situada al barri de Cerdanyola (Mataró), barri amb un alt nivell de població infantil, no disposa de servei de pediatria a les tardes. Aquesta manca de cobertura del servei ha generat les queixes reiterades dels veïns per les dificultats que suposo no poder conciliar amb horari laboral de les famílies. A més a més, les mancances en els serveis d’atenció primària han suposat un increment de la utilització dels serveis d’urgència l’hospital de forma inadequada encarint també els costos de l’assistència sanitària i reduint-ne la qualitat per les dificultats i incomoditats que comporta.

L’ajust pressupostari que està duent a terme el Govern no pot significar la pèrdua de qualitat en l’assistència primària i empitjorar les condicions sanitàries de la població infantil”

I culmina amb les peticions concretes de “Dotar d’un pediatre més a l’Àrea bàsica de salut Mataró 6, en el termini màxim de tres mesos” i “Garantir l’assistència de servei de pediatria durant totes les tardes”.