dilluns, 18 d’abril del 2011

ICV-EUiA defensa la vigència dels valors republicans

El candidat d’ICV-EUiA, Esteve Martínez, va encapçalar ahir l’ofrena floral que la coalició d’esquerres realitza cada any amb motiu de l’aniversari de la proclamació de la IIª República davant el monument a les víctimes del franquisme. Enguany es commemorava el 80è aniversari.

Després de l’Ofrena, en el seu discurs, Martínez va apel•lar a la vigència dels valors republicans a la societat catalana contemporània, i va esperonar els assistents a indignar-se davant les retallades de CiU, però també “a plantar cara, a lluitar pels ideals que van fer creixer la República, com són la igualtat i la justicia social”. El també portaveu de la coalició va assegurar que “no hi pot haver justicia mentre es rebaixen impostos als qui cobren més de 120.000€ i es tanquen els hospitals i les escoles de les classes treballadores; és un abús absolut”.

Per al candidat, honorar la memòria d’aquells que van perdre la vida per defensar la democràcia i la llibertat, “és imprescindible”, i va carregar contra el Govern d’Artur Mas per haver “eliminat de socarrel totes les polítiques de recuperació de la memòria històrica i el Memorial Democràtic”.