dilluns, 11 de novembre del 2013

Aquest divendres seguim amb el cinefòrum Che Guevara


Esquerra Unida i Alternativa de Mataró, organitza El Cicle de Cinema CHE en commemoració del 46è Aniversari de l'assassinat d'Ernesto Che Guevara el 9 d'octubre del 1967 a Bolívia.

Així aquest divendres 15 de novembre de nou hi haurà projecció, aquest cop de Che, Guerrilla  on es plasma com anys després del triomf de la Revolució Cubana, de la qual n'és artífex i fins i tot màxim dirigent tenint una responsabilitat ministerial; el Che amb el seu gran esperit internacionalista decideix deixar Cuba, deixant la seva vida i la seva família per anar a Bolívia on iniciar la lluita per un moviment revolucionari a tota Amèrica Llatina. Aquesta lluita guerrillera tindrà diferents fases, però amb el suport militar estadounidenc la guerrilla serà molt perseguida fins que el 9 d'octubre de 1967 els darrers combatents son apressats i el Che és assassinat per l'exercit bolivià, sota ordres de la CIA, al poble de La Higuera.

EUiA Mataró volem mostrar la conscienciació del Che, i la seva vinculació a la lluita per l'alliberament dels pobles llatinoamericans, ja que creiem que la seva figura continua vigent avui com una proposta de resposta a les injustícies del capitalisme, i que a més mostra el valor del compromís social com a motor del canvi.

Totes les projeccions es realitzaran a les 19:00h al bar Mataró de Tapas, c/ Hospital 26, Mataró (davant hospital Sant Jaume, el vell)