dilluns, 21 de maig del 2012

EUiA dóna suport a la vaga de l'ensenyament públic

Les propostes de reducció del pressupost en Educació, anunciades pel Govern espanyol del Partit Popular, són un atac brutal contra l’educació pública. Augment del nombre d'alumnat per aula, augment de les hores lectives del professorat, eliminació dels mòduls de formació professional, congelació de les retribucions complementàries del professorat i la reducció de l'oferta de batxillerat, són mesures que ataquen la qualitat de l’educació, saturen encara més les aules, retallen els drets del professorat, redueixen la seva tasca de coordinació i preparació i envien a l'atur a molts professionals interins.
Aquestes mesures proposades pel Partit Popular són mesures que la consellera d'Ensenyament del Govern de la Generalitat, Irene Rigau, aplicarà a Catalunya. La primera decisió ha estat retardar la publicació definitiva de alumnat admès a les escoles i instituts del país per poder aplicar l’augment de ràtio i eliminar grups d'educació infantil i secundària, a més d’acomiadar professionals de l'educació.
Des d’EUiA denunciem la invasió de competències que el Govern central fa amb aquest decret, però també denunciem la hipocresia del Govern de la Generalitat que aplica les retallades proposades pel Govern espanyol a la vegada que protesta per la invasió de competències, quan és a les seves mans no aplicar cap mesura, ni l'augment de ràtios, ni l’augment de hores lectives, ni la reducció dels complements salarials, ni l’eliminació d'oferta de formació professional i batxillerats.
CiU d'aquesta forma se suma al PP i agreuja encara més l’educació a Catalunya, sumant aquestes mesures a les que el propi Govern de la Generalitat ha aplicat en els darrers cursos escolars (augment d’horari lectiu de professorat, reducció de la despesa corrent en centres educatius, eliminació de la sisena hora, reducció de projectes pedagògics...). CiU i PP, amb l’argument de la crisi, volen precaritzar l’educació pública i trencar el model d’igualtat d'oportunitats i cohesió social que persegueix el sistema públic d'educació.
La comunitat educativa en general, acompanyada d'associacions, entitats i plataformes diverses, està mobilitzada arreu del territori en defensa de l'escola pública. Aquests espais de lluita i d'acció unitària són més necessaris que mai per a poder donar una resposta als diversos atacs que rep l’educació pública.
Ens juguem el futur, el futur de la nostra infància i joventut, i ens juguem un model d'educació pública que és patrimoni de tothom. Defensar l’educació pública és defensar els nostres interessos, els interessos de la classe treballadora.
Per aquests motius, Esquerra Unida i Alternativa donem suport a la vaga general de l'ensenyament, convocada pel proper 22 de maig, i animem a professorat i alumnat a secundar-la i a les famílies a sumar-se a la jornada de lluita no portant als infants a l'escola.