dilluns, 14 de febrer del 2011

La dirigent d’ICV-EUiA i regidora d’Educació explica que el curs 2011-2012 començarà amb 9 línies més de P3


La dirigent d’ICV-EUiA, presidenta de l’Institut Municipal d’Educació (IME) i regidora d’Educació, Conxita Calvo, ha presentat el nou calendari de la preinscripció escolar i les novetats del curs 2011-2012. El període de preinscripció comença dilluns 14 de febrer i finalitzarà el 25 de febrer per als alumnes d’educació infantil, primària i secundària obligatòria. Les escoles bressols faran les preinscripcions del 2 al 13 de maig.

Enguany, els infants que comencen a P3 són els nascuts el 2008, actualment 1.746, que disposaran de 68 línies de 25 alumnes cadascuna (9 línies més que l'any passat), 44 en el sector públic i 24 al privat concertat. Aquest augment de grups ha estat necessari per donar resposta a l’increment de natalitat produït durant l’any 2008.

Pel que fa a 1r d'ESO (Ensenyament Secundari Obligatori), començaran els 1.177 joves que estan cursant 6è de primària als centres públics i privats concertats per als quals s'ofereixen 44 línies de 30 alumnes, 18 al sector públic i 26 al privat concertat.

Quant a l’inici de curs, aquest començarà el 7 de setembre per als alumnes de segon cicle de l'educació infantil, l'educació primària, l'educació especial i els ensenyaments secundaris, professionals i de règim especial; i el 14 de setembre per als alumnes de cicles formatius de grau superior, les escoles oficials d'idiomes i els centres i aules de formació de persones adultes.

Com cada any, l'IME ha editat la Guia de l'Ensenyament Públic i Concertat a Mataró 2011. La guia ofereix informació sobre tots els centres: escoles bressol municipals, centres d’educació infantil, primària i secundària, programes de qualificació professional inicial, centres de formació d'adults, estudis universitaris, Escola Oficial d'Idiomes, Escola Municipal de Música, Centre Municipal de Formació Permanent Tres Roques i l'Espai Infants i Família. A més d'un plànol de situació i informació sobre l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME).

L'IME ha editat també un fulletó on s'explica com fer la preinscripció pas a pas als centres de primària i secundària, des d'on recollir l'imprès fins a formalitzar la matrícula. S'inclou també un calendari de les dates de preinscripció, els criteris que puntuen en les sol•licituds, un mapa de les àrees territorials de proximitat i informació sobre la documentació a presentar i la documentació acreditativa dels criteris de prioritat.

D'aquest fulletó se n'han editat 3.000 exemplars que, com la Guia de l'Ensenyament Públic i Concertat a Mataró 2011, s'ha enviat als domicilis on hi ha infants que han de començar P3 i als que començaran ESO. També es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament www.mataro.cat.

Les jornades de portes obertes per poder visitar personalment les escoles i els instituts han tingut lloc entre el 16 de gener i el 5 de febrer. Les instal•lacions de les escoles bressol es podran visitar el mes d’abril.


Les novetats del nou curs 2011-2012

El setembre de 2011 es farà efectiva la fusió de l’Escola Menéndez y Pelayo amb l’Escola Montserrat Solà. Així, els alumnes de cicle mitjà i superior de primària de l’Escola Menéndez y Pelayo se sumaran als alumnes de l’Escola Montserrat Solà a l’edifici de la nova escola situada a la plaça dels Alocs.

Les nou línies de P3 que es creen en aquest curs 2011-2012 estaran en les següents escoles: Montserrat Solà, Camí del Mig, Camí del Cros, Torre Llauder, Cirera, Tomàs Viñas, La Llàntia, M. Mercè Marçal i Rocafonda.

També està previst per al curs vinent la posada en funcionament del Centre d’Educació Especial l’Arboç (carrer de la Pagesia, a Vallveric) que substituirà l’actual escola que es troba a la plaça dels Bous i que pertany a la Fundació El Maresme Pro Persones amb Disminució Psíquica, fundació benèfica de tipus assistencial.