dimarts, 16 de novembre del 2010

ICV-EUiA demana el vot dels “desenganyats” i “emprenyats” amb Zapatero



El candidat d’ICV-EUiA a les eleccions i secretari general d’ICV, Joan Herrera, ha fet un toc d’atenció al govern del PSOE i a les seves polítiques econòmiques ja que, segons Herrera, a hores d’ara, “la principal màquina de desànim de l’electorat d’esquerres d’aquest país és José Luís Rodríguez Zapatero”. “Ser d’esquerres no és fer un míting davant un fons vermell, no és criticar a Díaz Ferran i després acabar fent allò que deia. Ser d’esquerres és fer polítiques d’esquerres”, ha dit Herrera. El candidat d’ICV-EUiA ha demanat el vot a la "gent desenganyada" amb el govern del PSOE i ha explicat que Zapatero és "l’exemple paradigmàtic del que diu que és d’esquerres però no fa polítiques d’esquerres". “És impropi d’un govern d’esquerres i d’un govern que es reclama socialista”, ha conclòs Herrera. Herrera ho ha dit davant unes 200 persones aplegades a l’Aliança de Mataró.

De la seva banda, el coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha alertat en el seu discurs que, per la dreta, la "primera estació" per arribar al govern espanyol és Catalunya. Amb aquesta afirmació, Miralles ha volgut expressar també la preocupació d’IU davant una victòria de la dreta a Catalunya o un pacte entre PSC i CiU. El candidat número 3 d’ICV-EUiA a les eleccions ha llençat un missatge a tots els votants socialistes de la comarca "desconcertats amb el posicionament del PSC i emprenyats per les polítiques del PSOE" i, també als que pensen quedar-se a casa el 28-N: “si no hi ha majoria d’esquerres, ve la dreta.” En aquest sentit, Miralles s’ha preguntat “com pot ser que Montilla renegui del què s’ha fet al país durant els últims 7 anys” i, si no és així, “amb qui donarà continuïtat a les polítiques socials?”.

Cayo Lara fa campanya a Mataró

L’acte central de la coalició al Maresme ha comptat amb la presència del coordinador general d’Izquierda Unida, Cayo Lara, que ha carregat contra l’ajustament “més dur i alhora ineficaç” que ha dut a terme el govern espanyol, que també ha estat incapaç de prendre mesures contra els autèntics responsables de la crisi. Lara ha negat sentir-se identificat amb una de les tres principals preocupacions dels espanyols segons el CIS, la classe política i ha resumit que, al seu parer, la foto del bipartidisme a Espanya és “la crisi i l’atur del govern socialista, i la presumpta corrupció del PP en el cas Gürtel per finançar el partit”.

El coordinador general d’IU ha destacat que Zapatero "ha traïcionat la seva base social" amb les seves retallades socials i també ha criticat que el president de la Generalitat, José Montilla, critiqui més al govern d’esquerres que no pas a Zapatero.