dimarts, 24 d’agost del 2010

ICV-EUiA rebutja la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya

El Ple municipal ha aprovat una proposta de resolució presentada per urgència pels grups municipals del PSC, CiU, ERC i ICV-EUiA, en què mostra el seu rebuig i indignació per la sentència emesa pel Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya. Els grups municipals del PPC i de la CUP han votat en contra.

El Ple ha rebutjat una proposta alternativa presentada in voce pel grup municipal de la CUP. Per la seva banda el grup municipal del PPC ha presentat, també in voce, una esmena a la totalitat de la proposta d'urgència, que tampoc va prosperar.


El Ple es reafirma en què és la Comissió de Seguiment del Pacte per a la Nova Ciutadania l'espai per debatre de forma responsable les propostes en l'àmbit de la immigració, amb el vot contrari d'ICV-EUiA sobre la regulació de l'ús del vel intgral

El Ple municipal ha aprovat una proposta de resolució presentada pels grups municipals del PSC, CiU, ICV-EUiA, ERC i CUP, de la qual ICV-EUiA s'ha oposat a l'acord 4 on es sol·licita a l'Administració de l'Estat i a la Generalitat de Catalunya que en el marc de les seves competències estableixin un marc comú de regulació en matèria d'usos vestimentaris, ja que que “l'actual marc jurídic i de dret empara a les dones que no el vulguin dur i garanteix que es pugui demanar la identificació de les persones si és necessari per a l'exercici de les funcions de protecció de la seguretat."

El grup municipal del PPC s’ha abstingut en la votació. Aquest grup municipal també havia presentat una proposta de resolució relacionada amb el vel integral, que no va prosperar.

La regidora d'ICV-EUiA, Conxita Calvo, ha defensat la postura del grup municipal i ha dit que "estem en un estat de dret que l'hem anat construint per evitat qualsevol tipus d'imposició, vulneració de la llibertat individual, de la dignitat i de l'autonomia personal. Per això hem de treballar des de la mediació i el treball personalitzat amb les dones que a Mataró es detecti que utilitzen el vel integral, per transmetre'ls que a la societat on viuen els comportaments i pautes de convivència comuns requereixen una comunicació visual on el vel que només deixa al descobert els ull és un ús vestimentari que xoca amb els valors de la societat que volem seguir construint".