dissabte, 13 de març del 2010

ICV-EUiA de Mataró celebra el Dia de la Dona Treballadora amb un espectacle musical i narratiu



ICV-EUiA de Mataró va celebrar ahir al vespre el Dia Internacional de la Dona Treballadora amb un acte. Aquest, que va tenir lloc al cafè cultural de Mataró, “El Dau”, va constar d’un espectacle musical i narratiu, i de les intervencions públiques de dues integrants de les organitzacions de joves d’EUiA i d’ICV.
L’espectacle va anar a càrrec del duet “Ai Mare” que acompanyant amb veu i guitarra va interpretar diverses peces musicals reivindicatives, en defensa dels drets de les dones, i va narrar una versió de la Ventafocs que trenca amb els estereotips masclistes de la versió tradicional del conte.
En les seves intervencions, Lorena Vicioso, integrant d’Alternativa Jove-Joves d’EUiA (AJ-JEUiA), i Janet Sanz, coordinadora de Joves d’Esquerra Verda, van repassar quina és la situació en la que es troba la dona avui en la societat i què cal fer per acabar amb les injustícies i discriminacions que l’afecten.
Vicioso va posar èmfasi en la importància de la coeducació, per tal de fomentar la igualtat des de la infància i evitar així que en algunes professions només hi hagi dones, i en d’altres, només homes. La bretxa salarial entre homes i dones i la poca presència de dones en els llocs de més responsabilitat de les empreses també són aspectes que Vicioso va dir que cal combatre. Per això va apuntar que “són tan importants les polítiques d’esquerres”, perquè “busquen eliminar aquestes injustícies. “També és important que més dones s’impliquin en política, ja que si estem a l’esfera pública, disposarem de les eines per defensar els nostres drets”, va afegir.
Sanz, en la seva intervenció, va desmentir que es destrueixi més ocupació masculina que femenina. “Com que hi ha molta temporalitat en l’ocupació femenina, s’han destruït molts llocs de treball ocupats per dones”, va explicar.
Altres idees remarcades per Sanz van ser que cal incorporar la perspectiva de gènere per sortir de la crisi, canviant el model productiu tenint en compte la dona, i que cal donar reconèixer la feina d’aquelles persones que es dediquen a tenir cura de familiars.
Carol Garcia, membre de Dones d’EUiA, i Anna Gómez, membre de Dones d’ICV van realitzar la presentació i cloenda de l’acte.