dilluns, 3 de novembre del 2008

Miralles destaca el rejoveniment d´EUiA al Maresme

El coordinador general de la formació ha presentat avui, al mataroní centre cívic Pla d´en Boet, els documents de la 5a Assemblea Nacional, acompanyat del dirigent local Paco Conde

El coordinador general d´EUiA i diputat, Jordi Miralles, ha ofert aquesta tarda una roda de premsa Al centre cívic Pla d´en Boet de Mataró, acompanyat del dirigent local de la formació Paco Conde. Miralles ha presentat als mitjans els documents de la 5a Assemblea Nacional d´EUiA, que se celebrarà a Barcelona els dies 8 i 9 de novembre.

Miralles ha destacat que l´objectiu d´EUiA, tal i com senyala el lema de la seva 5a Assemblea Nacional, passa per ser “més forta i més útil” per a la gent treballadora i més en l´actual context de crisi econòmica. El màxim dirigent de la formació d´esquerres també ha incidit en la importància de sumar gent jove al projecte, cosa que s´ha aconseguit des de la 4a Assemblea, que va tenir lloc fa 3 anys, doncs bona part de les noves incorporacions pertanyen a la franja d´edat de 18 a 29 anys, segons ha dit Miralles, qui ha citat el cas de Mataró.

Dels 12 delegats i delegades que els hi corresponen a l´organització del Maresme –present a 10 municipis de la comarca-, 6 són de Mataró: un d´ells és Paco Conde, de 32 anys, i la resta tenen menys de 25 anys. Per tant, “la delegació mataronina és un clar exemple del rejoveniment d´EUiA” al què feia referència el seu coordinador general.

Per la seva part, Paco Conde ha recordat que EUiA de Mataró celebra el seu 10è aniversari aquest any, ja que va néixer al mateix temps que la formació nacional, i ha destacat el creixement organitzatiu a la localitat en el darrer període. Conde ha afegit que ara estan en ple debat congressual i que, de moment, 5 de les 10 assemblees de la comarca ja han debatut els documents de la 5a Assemblea Nacional. El dirigent mataroní d´EUiA també ha afirmat que l´objectiu post-congressual és tenir presència organitzada als 17 municipis del Maresme.

Per acabar, Conde ha posat com exemple del compromís d´EUiA amb la gent treballadora el fet que avui se celebrava un ple extraordinari a l´Ajuntament de Mataró per aprovar els pressupostos municipals, i ha dit que EUiA –en coalició amb ICV- votarà a favor, perquè els seus companys de govern (PSC) han acceptat augmentar la despesa en polítiques socials, d´habitatge i de promoció de l´ocupació, un fet sobre el qual ha insistit EUiA.