dissabte, 1 de març del 2008

Llamazares adquireix el compromís amb Catalunya de ´desplegar l´Estatut sense restriccions´ davant la negació del PSOE i el ´neonacionalisme´ del PP

El candidat a la presidència del govern central per IU, Gaspar Llamazares, ha posat de manifest el seu compromís per a desenvolupar l´Estatut de Catalunya “davant el neonacionalisme del PP que el nega i la voluntat del PSOE d´amagar-lo. Nosaltres no només no l´amagem, sinó que ens sentim orgullosos i creiem fermament que és el millor motor per al reconeixement plurinacional de l´Estat”. Així s´ha expressat en una roda de premsa davant del Parlament de Catalunya on també hi han estat presents els candidats d´ICV-EUiA per Barcelona Joan Josep Nuet, Joan Herrera i Núria Buenaventura.

Llamazares, que ha demanat el vot per a la coalició “perquè demostra que és una força de canvi, i una força de govern que garanteix polítiques d´esquerres i atura la dreta”, ha insistit en el fet que “l´Estat ha de seguir un camí federal, i per això li responem al PSOE que no s´ha tancat el procés autonòmic i que és necessari la descentralització dels òrgans institucionals de l´Estat”.

El candidat d´ICV-EUiA, Joan Josep Nuet, ha volgut fer un reconeixement a IU i Gaspar Llamazares, especialment, per ser “l´únic líder polític estatal que pot avui venir a fer campanya amb la coalició davant del Parlament de Catalunya, perquè és l´únic que va donar suport a l´Estatut escollit pel poble català sense cap mena de dubte. Ni ens va enganyar, com Zapatero, ni va llençar una campanya de confrontació com Rajoy”.

Herrera, per la seva banda, ha insistit en el projecte federal com la millor opció per a Catalunya i l´estat. Un camí que s´iniciarà amb el desplegament de l´Estatut, “per a seguir avançant cap al reconeixement plurinacional d´Espanya”.

Més informació