dijous, 5 de juny del 2014

500 persones es concentren per reclamar la República a Mataró

Aquest dilluns, 2 de juny, ha tingut lloc a Mataró una concentració unitària davant de l'Ajuntament per reclamar la República. Més de 500 persones han participat a l'acte, que era de caire unitari i ha comptat amb parlaments d'Esteve Martínez (ICV-EUiA), Juli Cuéllar (CUP) i Francesc Teixidó (ERC). Una nodrida representació de militants d'ICV-EUiA ha participat en la concentració.

El portaveu d'ICV-EUiA, Esteve Martínez, ha reivindicat el "compromís amb els ideals de justícia, llibertat, igualtat i fraternitat, hereus i hereves del llegat social, cultural i emancipador de la Segona República". Des de la nostra coalició "hem de manifestar que no acceptem un relleu automàtic del cap d'estat mitjançant una Llei orgànica sense obrir l'oportunitat democràtica de consultar la ciutadania i debatre i decidir sobre el model d'estat", ha assegurat Martínez.

El regidor ecosocialista ha explicat que "en la recent abdicació del rei Joan Carles de Borbó es posa de manifest la fi de règim que viu el sistema polític i en especial el model d'estat i les relacions Catalunya-Espanya, aprovats després de la dictadura i en el període de la transició democràtica. Un model que ha regnat a l'Estat espanyol en els darrers 40 anys i que s'ha demostrat esgotat i accentuat pel fet que moltes generacions no l'han pogut escollir, demanda la reforma constitucional i la convocatòria d'un referèndum on sigui la ciutadania qui decideixi lliurement amb els seus vots tot allò que afecta les seves vides i on puguin decidir quin sistema polític, quin model econòmic i quin model de societat desitgen". Martínez també ha afirmat que "a la vegada, ens reafirmem en la necessària continuïtat del procés de consulta sobre el futur polític de Catalunya".

Martínez ha anunciat que el grup municipal d'ICV-EUiA presentarà a l'Ajuntament de Mataró una declaració institucional per reclamar a l'Estat impulsar un procés constituent per a plantejar la República i un altre model d'Estat utilitzant tots els mecanismes que preveu la Constitució Espanyola.

Vídeo amb la notícia