dimecres, 30 d’abril del 2014

Visca el primer de Maig, sortim al carrer pels nostres drets!

            Un cop més, els treballadors i treballadores hem de celebrar el Primer de Maig patint les polítiques regressives del PP que no sols retallen els drets del treballadors sinó que a més els aboquen a una precarització absoluta de les noves contractacions. A Catalunya, a més, hem de patir les polítiques de privatitzacions, per part de la Generalitat de Catalunya, que no sols afecten els usuaris sinó que també empitjoren i precaritzen les condicions de treball dels i les treballadores.

            La situació és realment complicada a Catalunya amb més de 800.000 persones aturades i més de 800 expedients de regulació d’ocupació que han afectat més de 9.000 treballadors i treballadores l’últim any. A Mataró, la situació és especialment greu, ja que l’atur afecta a unes 14.500 persones i a nivell relatiu, afecta al 21,8% dels treballadors i treballadores, que no sols és superior a la mitjana catalana (16,1%) sinó també és superior a la mitjana espanyola (21,4%) i la pitjor dins de les ciutats catalanes de més de 50.000 habitants de Catalunya.

            En general, podem afirmar que la famosa reforma laboral del govern d’Espanya ha estat un fracàs absolut i afirmem que les seves polítiques sols han afavorit els màxims responsables de l’actual crisi: els banquers i els especuladors i marginen les classes populars, que veuen com es desmunta progressivament l’estat del benestar que tantes lluites ha comportat.

           També cal constatar que l’atur, afecta sobretot als sectors joves de la població i als majors de 45 anys, trobant-nos davant una societat que renuncia tant a l’empenta d’uns com a l’experiència dels altres, aplicant unes polítiques nul·les i que sols fan evident la inoperància de les oficines estatals i catalanes d’ocupació.

            A les lluites socials que protagonitza la població, com és el cas de las PAH, les preferents, contra la privatització de la sanitat o contra el deteriorament de la qualitat educativa, cal incorporar de forma urgent la lluita contra la precarització laboral i estendre socialment la solidaritat als i les treballadores que lluiten contra el tancament d’empreses o la precarització que volen aplicar d’altres aprofitant la cobertura que els dóna l'última reforma laboral.

            Cal implicar la gestió política en solucionar la situació greu en què viu la nostra ciutat i buscar sortides afectives que comportin la creació de nous llocs de treball de qualitat. Per això també cal compromís en el foment d’una formació adequada pels i les treballadores i en la creació de polítiques que realment afavoreixin al conjunt de la població i que vagin més enllà d’una societat basada en l’oci dels més afavorits. Cal una societat productiva, respectuosa amb el medi ambient i basada en l’aplicació de criteris socials i de proximitat.

            Cal que Mataró es converteixi, com ha estat històricament, en capdavantera en l’aplicació de noves sortides laborals que respectin els drets socials dels treballadors i treballadores i que aquestes es basin en una economia de proximitat però també es puguin convertir en model en d’altres indrets.

És per això que des d’Esquerra Unida de Mataró cridem a tota la ciutadania a reclamar els seus drets i sortir aquest 1r de Maig a les diverses mobilitzacions organitzades a la ciutat i a la manifestació central de Barcelona a Plaça Urquinaona a les 11:30h.

Esquerra Unida i Alternativa

Mataró, 1 de maig de 2014