divendres, 24 de febrer del 2012

29F Vaga d'estudiants a Mataró

Des de la FAIM (Federació d'associacions d'instituts de Mataró) i BAE (Biada, Assosiació d'estudiants) han convocat una manifestació pel dimecres 29 a les 10.30 del matí a l'ajuntament de Mataró. El recurregut serà des de l'Ajuntament - estació Renfe - tall a la nacional.

Esquerra Unida i Alternativa de MAtaró ens sumem a la convocatòria i us convidem a participar!

L’objectiu de la vaga i manifestació convocada el dia 29 de febrer és la de reivindicar i defensar l’ensenyament públic i de qualitat. Es pretén que els afectats a les reformes també siguin protagonistes d’aquestes, que tinguin poder per prendre decisions i que no tan sols quedin subordinats a les imposicions del sistema.

A partir de les retallades que el sistema ens està imposant acabarem greument afectats tant els estudiants, com el professorat. Aquestes suposen un progressiva privatització de l’ensenyament, creant un pla d’estudis dirigit tan sols als estudiants amb un elevat poder adquisitiu. D’aquesta manera el resultat obtingut és el d’un país amb cada vegada menys persones formades, i fàcils de manipular. No fan més que parlar-nos de l’ importància d’una bona educació, i d’altra banda només fan que posar-nos cada vegada més impediments.

No estem d’acord amb el model educatiu que ens volem imposar, i per aquesta raó disposem del dia 29 de febrer per fer-nos sentir. Necessitem demostrar que no creiem en el sistema educatiu actual, i que volem començar un canvi significatiu que ens afavoreixi a tots.

- Donem suport a la convocatòria de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública sobre la vaga d’ensenyament. D’altra banda animem no tan sols a la comunitat educativa, sinó a la societat en general, a sumar-se a les mobilitzacions.
- Demanem un debat entre les parts afectades per aquestes reformes educatives i els encarregats del sistema que elaboren les reformes. Exigim que es tinguin em compte els nostres drets com a estudiants i que es posi en pràctica una democràcia real.
- Ens solidaritzem amb els estudiants que han sigut reprimits al llarg de les mobilitzacions. Reivindiquem el dret d’expressió, que en molts casos ens ha sigut negat.
Per tant hem constatat que la situació en la que ens trobem actualment és inacceptable. Els estudiants seguirem lluitant fins aconseguir una educació pública, gratuïta, i de qualitat on es respecti i es tingui en compte la diversitat social i cultural de les persones.

Federació d’Associacions d’Instituts de Mataró
22 de febrer de 2012