dijous, 17 de març del 2011

Mataró estrena l’edifici que subministrarà refrigeració de manera sostenible

Mataró Energia Sostenible (Messa) ha inaugurat la seva seu central i les instal•lacions que serviran per subministrar aigua freda, a través del Tub Verd, per a la climatització d’edificis. De moment, la canonada arriba a la zona del Rengle on es dóna Servei al Tecnocampus, al Centre de Negocis del Rengle i a una residència d’avis.

La instal•lació s’alimenta d’energia sobrant d’infraestructures ambientals com ara la depuradora d’aigües residuals, i aviat també ho farà de la planta incineradora.

Amb aquest edifici es referma l’aposta de la ciutat per l’economia verda i el seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic.

La presidenta de Messa i regidora de Medi Ambient per ICV-EUiA, Quitèria Guirao, present en la inauguració, ha recordat que aquesta xarxa de distribució va néixer fa deu anys i que, si bé inicialment es va utilitzar per escalfar l’aigua domèstica, ara amb aquest edifici i tota la nova maquinària també s’usarà per fer anar l’aire condicionat. “A causa de la substitució per part dels clients del consum de combustibles fòssils, aquest sistema és una solució energètica que respecta el medi ambient i minimitza les emissions de gasos d’efecte hivernacle”.

La instal•lació, així com el sistema de canonades instal•lat, podrà subministrar en un futur fins a 26 milions de kWh en forma d’aigua freda a 5 i 6 graus, un cop estiguin en funcionament les vuit màquines que s’encarreguen de refrigerar. Actualment ja n’hi ha dues que treballen, de manera que el subministrament és ara d’un 25%.