dijous, 10 de juliol del 2008

Citen a declarar una mataronina per autoinculpar-se d’haver avortat

Un grup de dones adherides a la Campanya per l’avortament lliure i gratuït es manifesten amb una ‘performance’ davant els jutjats de mataró.




Isabel Agudo ha declarat aquest dimecres, dia 9, en els jutjats de Mataró per haver-se autoinculpat. La mataronina ha estat una de les trenta persones de la capital maresmenca que van signar autoinculpacions el passat 26 d’abril dins el marc de la campanya pel dret a l’avortament lliure i gratuït impulsada per ICV-EUiA. En total, es van lliurar unes 400 firmes als jutjats de Tarragona. Mentre la membre de la Vocalia de dones de l’Associació de Veïns de Pla d’en Boet declarava, un grup de signants i simpatitzants amb la campanya han muntat una ‘performance’ davant les portes dels Jutjats per reivindicar l’avortament lliure i gratuït en la sanitat pública.
La mataronina ha explicat que està acusada de violar “la llei de l’avortament” i que ho ha fet perquè està d’acord “amb reivindicar el dret a decidir” sobre aquesta qüestió. “Hi ha moltes dones que volen tenir total llibertat sobre un tema molt personal”, ha afegit. Agudo ha admès que no s’esperava que la citessin a declarar, ja que moltes vegades els jutges “veuen que es tracta d’un acte reivindicatiu i no ho tiren endavant”. L’acusada no creu que li “passi res”, i ha donat les gràcies a la gent que l’ha recolzat a la sortida dels jutjats.
De cara a la setmana vinent, està citat a declarar un noi. Des del grup de persones adherida a la campanya s’han mostrat molt satisfets pel fet que el recolzament a aquesta iniciativa vingui també per part d’homes. L’acusat visitarà els jutjats el dia 14 a les 10.30 per autoinculpar-se d’haver acompanyat a una dona a avortar. Tres dies després, el 17, dues mataronines més passaran pels jutjats.