dimecres, 12 de març del 2008

Declaració d'EUiA de Mataró sobre els resultats electorals del 9 de Març

Esquerra Unida i Alternativa de Mataró volem manifestar la nostra preocupació davant els resultats electorals de la coalició IU-ICV-EUiA el passat 9 de Març.


Abans però volem felicitar-nos perquè el Neofeixisme desenvolupat pel Partido Popular en els darrers anys amb atacs constants a Catalunya, es quedarà quatre anys més a l'oposició.



Creiem que aquests resultats estan motivats per diferents aspectes que cal considerar:



En primer lloc, la gran bipolarització viscuda fomentada pel PSOE, el PP i bona part dels mitjans de comunicació no té precedents. Això ha debilitat la pluralitat i per tant, la riquesa democràtica, reduint al 8% la representació de la resta d'organitzacions polítiques al congrés, (PSOE+PP obtenen 322 diputats i la resta tan sols 28).



En segon terme també ens ha perjudicat la idea del vot útil al Partit Socialista com a única manera de vèncer la dreta. Que no només es fals, sinó que en moltes ocasions aquest el reclam porta com a conseqüència la pèrdua de pes electoral de l'esquerra transformadora, com ha estat el cas a Còrdova o Barcelona, fet que conduirà a un govern estatal del PSOE amb la dreta regionalista de CiU.



En tercer lloc la Llei Electoral injusta. No és comprensible que IU tingui només 2 diputats, amb gairebé 1 milió de vots, els mateixos que te Coalició Canària amb poc més de 150mil, o 9 menys que CIU tenint 200mil vots més.



Tot i aquests tres factors, l'Esquerra transformadora a l'estat espanyol ha perdut més de 300mil vots i el PSOE ha augmentat 38mil. Això constata que el nostre electorat no ha anat a votar al PSOE sinó que no ens ha votat a nosaltres.



Creiem que tenim un treball que serà determinant a l'hora de començar a recuperar aquest espai que avui hem perdut i passa inevitablement per anar guanyant batalles a la gran lluita ideològica. Passa irremediablement per resistir l'envestida d'aquests vents avassalladors d'ideologia dominant que ens aboquen al conformisme i el fatalisme, a alternàncies sense alternatives, a interioritzar en les nostres consciències la inevitabilitat de les injustícies i les desigualtats, a la negació de que un altre mon és possible.



Esquerra Unida i Alternativa de Mataró ens comprometem a treballar activament, col·locant + idees i creant + organització.



Ens comprometem a engrandir la coalició ICV-EUiA perquè càpiga tota persona que es senti més a l'esquerra del PSOE.



Ens comprometem a continuar lluitant amb les persones que volem un mon més just i més igualitari, intentant corregir les politiques neoliberals del PSOE amb la mobilització de la societat.


Ens comprometem a seguir caminant amb les treballadores i els treballadors de Mataró i d'aquest país.





Esquerra Unida i Alternativa de Mataró

Mataró, 12 de Març de 2008